Elakadtál valamiben? Hívj minket ingyenes telefonszámunkon, és segítünk a rendelésben! 06 80 512 212

PRC FortMax kapszula

Napi három kapszula természetes hatóanyagokkal. A zöldkagylóban lévő GAG egyúttal az emberi porcok és csontok alkotóelemei is valamint bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatásuk révén egyúttal csillapítják a fájdalmakat is. Az összetevők a fentieken kívül gátolják a porcok lebomlását és biztosítják az ízületek megfelelő állapotát. Ráadásul az összetevőknek nincs káros mellékhatásuk sem.

FortMax,zöldkagyló,tömjénfa,mangán,halfehérje,foszfor,ízület,gyulladás,porc,porckopás,fájdalom,összetevők

PRC FortMax porc, csont és ízület erősítő összetevői

Liofilizált zöldhéjú kagyló (Perna canaliculus) por

Új-zélandi Zöldkagyló a kristálytiszta óceán ásványi anyag és ízületi építőkövek tükre.
PRC FortMax zöldkagyló összetétele

A zöldkagyló a következő az anyagokat tartalmazza

A fehérjék, a szénhidrátok és lipidek elősegítik a természetes kelátképződést (a kelátképződés segít a szervezetből eltávolítani a nehézfémeket és méreganyagokat, valamint a szabadgyökök csökkentésével vagy semlegesítésével csökkentheti a gyulladást is.), a nukleinsavak és mukopoliszacharidok (GAG) pedig táplálják a szervezetet, különösen az ízületeket.

A GAG-ok fő funkciója az ízületek kenése és a vízmolekulák beépítése a porcba, amely biztosítja az ütődések elnyelését.

A porcsejtek szintetizálják azon építőanyagokat amik szükségesek ehhez (GAG). Ahhoz, hogy megfelelően működjenek a porcok oda kell szállítani a szükséges nyersanyagokat, a kollagén lebomlás és újjáépítés folyamatát javítani kell, ugyanakkor csökkenteni kell a lebontó enzimek hatását és meg kell akadályozni a gyulladás kialakulását.

A zöldkagyló közreműködik a kondroitin-szulfátok és más porcépítő elemek szintézisében, csökkenti a gyulladásos folyamatokat okozó citokinek hatását. Ez a két hatás pedig csökkenti a fájdalmat is.

A glikozaminoglikánok 9 fő osztálya létezik, amiből öt fontos a kötőszövetek szempontjából:

 • Kondroitin-4-szulfát 
 • Kondroitin-6-szulfát 
 • Keratin-szulfát
 • Dermatan-szulfát
 • Hialuronsav – kenőanyag

Nem csak a porcok és csontok alkotóelemi ezek, hanem bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatásuk van, mivel csökkentik a lebontó enzimek hatását.

Az elmúlt 20 év kutatásai bizonyítják, hogy a zöldkagyló hatóanyagi szinergikusan, tehát egymás hatását elősegítve segítenek az ízületi porcok helyreállításában és az ízületek védelmében, azáltal, hogy javítják az ízületi kenést, csökkentik a gyulladásos folyamatokat, és így fájdalommentesen használhatjuk ízületeinket.

Sőt tovább mehetünk a zöldkagyló gyulladásgátló hatásán túl. Ugye többszörösen telítetlen Omega 3 zsírsavat tartalmaz a zöldkagyló ami egy gyulladáscsökkentő vegyület, vagy olyan fehérjéket is melyek véralvadásgátló (a trombociták összetapadását gátló) hatással rendelkeznek.

A legújabb kutatások pedig kimutatták, hogy a bél mikrobiomjára is jótékonyan hat a zöldkagyló mintegy probiotikumként.

Így elszaporodnak a jó bélbaktériumok, csökkenthetők a bélfertőzések, gyulladások és megteremthetik a bélrendszer harmonikus működését. Akár funkcionális élelmiszerként is tekinthetünk a zöldkagylóra.

Boswellia serrata kivonat

A Boswellia serrata  vagyis az indiai tömjénfából kivont gumigyanta fő összetevője a Boswell-sav. Ezt a gumit hosszú évek óta használják az indiai, kínai és görög hagyományos orvoslásban légúti betegségek, gyomorbetegségek és ízületi gyulladások kezelésére.

Emberre gyakorolt káros hatásai nagyon csekélyek és figyelmen kívül hagyhatók, és nem érkezett jelentés arról, hogy komoly összeférhetetlenséget okozna más gyógyszerekkel.

Az elmúlt három évtizedben végzett klinikai vizsgálatokkal kapcsolatos információkat (PubMed adatbázis áttekintése 2018 szeptemberéig) relevánsnak ítélték a Boswellia serrata orális adagolásának biztonságossága és hatékonysága szempontjából Osteoarthritis-ben (OA) vagy térdízületben szenvedő betegeknél, beleértve a Rheumatoid Arthritist (RA) is. 

A Boswellia serrata kezelés szignifikánsan csökkentette a fájdalmat és a merevséget, valamint javult a járásképesség (Ezen értékelés szerint az alanyok által 6 perc alatt megtett távolságot rögzítették).

A röntgenfelvételek szerint az OA állapotában egyértelmű javulás volt megfigyelhető, ahol a térdízületek közötti rés jelentősen megnőtt az osteophyták (sarkantyúk) erőteljes csökkenésével.

Az OA által okozott helyi gyulladásokat a vérben található hs-CRP szint mutatja meg, mely szintén jelentősen csökkent a kutatás végére. A vizsgálat során nem jelentettek súlyos mellékhatásokat.

Foszfor

A foszfor a második legnagyobb mennyiségű ásványi anyag a szervezetben: felnőtt emberben 700-800 gramm található belőle. Ennek legnagyobb része, 80-85%-a a csontokban beépülve szerves foszforsó formájában található, míg a fennmaradó rész a kalciumhoz hasonlóan vesz részt a szervezet működésében.

Mihez szükséges a foszfor?

 • Csontok, fogak felépüléséhez
 • Idegrendszer működéséhez
 • Fehérje-, szénhidrát-, zsíranyagcseréhez
 • Fehérjeszintézishez
 • Enzimek működéséhez
 • A normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz

C-vitamin

C-vitamin nélkülözhetetlen például az agyalapi mirigy, (hipofízis), az agy, a szemlencse, a máj, a lép és a fehérvérsejtek (leukocyták) működéséhez. A C-vitamin szerepet játszik a fertőzések kezelésében és a sebek gyógyításában, és erős antioxidáns, amely semlegesítheti a káros szabad gyököket.

C-vitamin szükséges a kollagén, a kötőszövetben található rostos fehérje termelődéséhez,

valamint a az idegrendszer, az immunrendszer megfelelő működéséhez, a csontok, a porcok, a vér és egyéb szövetek felépítéséhez. A C-vitamin számos hormon és agyi és idegi hírvivő előállításában is szerepet játszik. A C-vitamin javítja a vas felszívódását is. A California Egyetem kutatói összefüggést fedeztek fel a C-vitamin és a vérnyomás között melyre meggyőző bizonyíték ugyan még nincs, de az biztos, hogy a magas vérnyomás kialakulásában a gyulladásos folyamatok és az oxidatív stressz is szerepet játszik.

D-vitamin

A D3 vitamin hatása kettős: emeli a vér kalcium és foszfor szintjét (a kalcium felszívódását fokozza a bélből, ürülését a vesén át csökkenti), és közvetlenül befolyásolja a csontképződést.

A D vitamin hiánya nemcsak a kalcium-anyagcserét zavarja meg, hanem általa következményes foszforhiány is létrejön. D-vitamin hiánya egyben ízületi gyulladásra, ízületi merevségre való hajlamot, és görcskészséget eredményez, jellemző tünet lehet még a hátfájás, fogszuvasodás, fáradtság, levertség, és a haj fokozott hullása.

A-vitamin és C-vitaminnal együtt szedve segíti a megfázásos tünetek megelőzését, elősegíti a kötőhártya-gyulladás gyógyulását.

A Koppenhága Egyetem tudósai felfedezték, hogy a D-vitamin szerepet játszik az immunvédekezésben, a T-sejtek aktivizálódásában. Ehhez az aktivizálódási funkcióhoz a T-sejtekben külön D-vitamin receptorokat, “antennákat” azonosítottak be, ha alacsony a szervezetben a D-vitamin szint, akkor a T-sejtek inaktív állapotban maradhatnak.

Megfelelő D-vitamin mennyiség szükséges ahhoz, hogy a veleszületett és a szerzett immnunitásban a sejtek funkcióját aktiválja, ilyen módon csökkentve a gyulladásos folyamatokat és az oxidatív stresszt – életkortól függetlenül. A T1-limfociták és ezek aktív sejtanyagai a citokinek segítik az immunrendszer egészét komplex összefüggések útján az infekciózus betegségek megelőzésében és a betegségekkel szemben kialakuló védettség kialakításában.

B5-vitamin (pantoténsav)

A B5–vitamin szerepet játszik az intermedier (köztes, közbenső) anyagcserében (szénhidrátok lebontásában, zsírsavak szintézisében és bontásában, a szteroid-hormonok, porfirinek szintézisében), és fokozza a bélmozgást.

Egyes kutatások szerint serkenti a mellékvese hormonjainak termelődését, és feltételezik, hogy lassíthatja az öregedést.

A fizikai erőkifejtés és a stressz helyzetek, a dohányzás növelik a B5–vitaminszükségletet.

B5–vitamin hiányában bőrgyulladás, kopaszság, korai őszülés és mellékvese-elégtelenség, izomremegés, izomgörcs, fáradtság, apátia, szédülés, hányás, nyombélfekély, fokozódó stressz-érzet, aggodalom-érzet léphet fel. 

Mihez szükséges?

 • Koleszterinszintézishez
 • Ingerületátvivő anyagok képzéséhez
 • Hemoglobin szintéziséhez
 • Gyógyszerek kiürüléséhez
 • A szteroidhormonok, a D-vitamin és egyes ingerületátvivő anyagok normál szintéziséhez és anyagcseréjéhez.
 • A fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
 • A normál mentális teljesítményhez.
 • A normál energiatermelő folyamatokhoz.

B3-vitamin (niacin)

A niacin vitaminnak szerepe van a vérképzésben és a gyomorsósav termelésének növelésében és egyes hormonok (tesztoszteron, ösztrogén, inzulin) szintézisében is.

A B3–vitamin csökkenti a koleszterinszintet és az érszűkületet, egyben májvédő hatású.

B3–vitamin hiányában a pellagra nevű betegség léphet fel, a bőrön, nyelven és a szájnyálkahártyán gyulladásos tünetek jelentkeznek. Ezeken kívül felléphet bélrendszeri zavar (hasmenés), fáradékonyság, depresszió, étvágytalanság és fejfájás (migrén), alvászavar és memóriazavar.

Mihez szükséges?

 • Kémiai reakciókhoz
 • Szénhidrát-anyagcseréhez
 • Fehérje-anyagcseréhez
 • Zsíranyagcseréhez
 • Normál idegrendszeri működéshez
 • Normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
 • A nyálkahártyák és a bőr normál állapotának fenntartásához.
 • A normál pszichológiai funkció fenntartásához.
 • A fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

Cink

A cink az anyagcsere egészséges működésében és a vércukorszint szinten tartásában is szerepet játszik: ha a szervezetünkbe nem jut elegendő cink, akkor a sejtek nehezebben tudnak reagálni az inzulinra, és a makrotápanyagok anyagcseréje  is lelassul.

A cink erős antioxidáns, mivel  hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. 

A cinkhiány az immunrendszer megfelelő működését gátolja, valamint a cink segít fenntartani a bőr és a nyálkahártya egészségét. A kutatók feltételezték, hogy a cink csökkentheti a megfázás tüneteinek súlyosságát és időtartamát azáltal, hogy közvetlenül gátolja a rhinovírus megtapadását és szaporodását az orrnyálkahártyában, valamint a cink elnyomja a gyulladást is. 

A cink részt vesz a normál savbázis egyensúly fenntartásában, a normál szénhidrát-anyagcserében, a makrotápanyagok, az A-vitamin és a zsírsavak normál anyagcseréjében. A cink szerepet játszik a sejtosztódásban, a normál fehérjeszintézisben, a termékenység és szaporodás fenntartásában.

A cink hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához és DNS szintézishez. 

A cink nélkülözhetetlen a normál csontozat fenntartásához. A cink hozzájárul a haj, bőr, köröm normál állapotának, a vér normál tesztoszteronszintjének és a normál látás fenntartásához, az immunrendszer normál működéséhez és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Mangán

A mangán részt vesz az anyagcsere folyamatokban (fehérje, szénhidrát, zsír) és a DNS, RNS szintézisben. Szükséges a szaporodáshoz, a növekedéshez, a sebgyógyuláshoz, és serkenti az agyműködést.

A mangán emellett nagy szerepet játszik az egészséges csontok, idegek, ízületek és porcok fenntartásában, valamint a bőrünkre is jó hatással van, például a kollagén termelődés serkentésével segít megőrizni annak rugalmasságát és a sebgyógyulást is támogatja.

A mangán hozzájárul a normál csontozat fenntartásához, a kötőszövet normál képződéséhez valamint a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Általános tünetek mangán ásványi anyag hiány esetén: térdfájdalom, szédülés, hallászavar, rossz egyensúlyérzék.

B2-vitamin (riboflavin)

A B2-vitamin, mint különböző enzimek alkotórésze igen jelentős. Az enzimek a piroszőlősav, zsírsavak és az aminosavak oxidatív lebontását végzik, fontos szerepet töltenek be a szöveti légzésben és méregtelenítésben. Ezen kívül a B2-vitamin fontos szerepet tölt be a vérképzésben (vas beépítésében, a hemoglobin képzésében) és a növekedési folyamatokban. Vegyes táplálkozással fedezhető a B2-vitamin igény, de a bélbaktériumok is szintetizálják.

B2-vitamin hiányában szem (szemlencse-elváltozás, szemviszketés, szemégés, szemvörösödés), idegrendszeri és bőrtünetek jelentkeznek (ekcéma), szőr és hajhullás, illetve a nyelv gyulladása léphet fel. Ezeken kívül emésztési zavarokat és ajak kirepedését okozhatja a riboflavin vitamin hiánya, ill. a B2-vitamin hiánya közrejátszhat az ízületi gyulladás, a növekedési zavar, a vérzékenység, a migrének kialakulásában is. B2-vitamin szükséges a B6-vitamin és niacin képzéséhez, az E-vitamin antioxidáns hatását erősíti. 

Mihez szükséges?

 • A zsírsavak lebontásához
 • A szénhidrátok anyagcseréjéhez
 • Szöveti légzéshez
 • Méregtelenítéshez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. 
 • Nyálkahártyák és bőr épségéhez
 • Idegrendszer normál működéséhez
 • A vörösvérsejtek normál állapotának fenntartásához
 • Megfelelő látáshoz
 • A fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
 • A normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
 • Megfelelő vas anyagcseréhez.

Megvásárolnád?

PRC FortMax kapszula

Válaszd ki a számodra legkedvezőbb FortMax csomagot!

Ízületbarát csomagok a zöldkagyló erejével. Rendeld meg most!

Beindító csomag

Kezdd el felölteni az ízületeidet
13 380 Ft + szállítási díj 1 790 Ft
 • Checkmark Circle 90 db kapszula / 1 doboz
 • Checkmark Circle 30 napra elegendő
 • Napi 3 kapszula
 • 60 napig visszaküldheted!
 • Telefonon is rendelhetsz!
PRC FortMax kapszula zöldkagylóval és tömjénfa kivonattal

Ízületvédelem a maximumon

A legjobb választás
40 140 Ft INGYENES SZÁLLÍTÁS!
 • Checkmark Circle 270 db kapszula / 3 doboz
 • Checkmark Circle 3 hónapra elegendő
 • Checkmark Circle Meglepetés ajándékok a csomagban.
 • 3 kapszula naponta
 • 60 napos pénzvissza garancia
 • Ingyenes telefon: 06-80-512-212
Népszerű

Erőnövelő csomag

Érezhető megkönnyebbülés és dinamika
26 760 Ft + szállítási díj 990 Ft
 • Checkmark Circle 180 db kapszula / 2 doboz
 • Checkmark Circle 60 napra elegendő
 • Napi 3 kapszula
 • 60 napig meggondolhatod magad
 • Ingyenes telefonos ügyfélszolgálat

Rendelj telefonon!

Tanácsokkal és Extra kedvezményekkel várjuk hívásod!

06 80 512 212

(ingyenesen hívható)

VAGY

Maradt még kérdésed?

Kérjük, töltsd ki az alábbi mezőket, hogy fel tudjuk veled venni a kapcsolatot: néve-mail címtelefonszám és az üzenet szövege.

Küldj nekünk üzenetet!

Az oldal védelmét a reCAPTCHA biztosítja, használatával elfogadod a Google Adatvédelmi irányelveit és Általános szerződési feltételeit.

Kik vagyunk?

Vital Harmony Kft.
2800 Tatabánya, Boróka u. 7.
4400 Nyíregyháza, Rákóczi út 27.
(levelezési cím)

Figyelmeztetés!

*Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek és nem is csodaszerek és nem alkalmasak betegségek kezelésére, megelőzésére, gyógyhatással nem rendelkeznek. Fogyasztásuk nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet, és egészséges életmódot,  a szükséges orvosi ellátást és orvosi kezelést, hanem kiegészíti azokat. Ha gyógyszert szedsz, feltétlenül kérd ki kezelőorvosod véleményét, mielőtt elkezded szedni az étrend-kiegészítőt. Ezen a honlapon található információk tájékoztató, ismeretterjesztő jellegűek, nem az Országos Gyógyszerészeti Intézet szakvéleményei. Ha komoly egészségügyi problémád van, kérlek fordulj az orvosodhoz!

**Jelen információk nem a termékről, hanem az egyes összetevőkről tartalmaznak információkat.  Az összetevők kiválasztásánál törekedtünk arra, hogy első sorban a természetben előforduló kiváló minőségű hatóanyagokkal dolgozzunk. Az összetevőkről közölt információkat szakkönyvekből, szakmai folyóiratokból, tudományos cikkekből feldolgozva tettük közzé figyelembe véve tudományos kutatások eredményeit is. A termékeket nem teszteltük sem állatokon, sem embereken. Forrás többek között: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/;  https://www.sciencedaily.com/;  http://www.hazipatika.com/;  Csupor Dezső: Fitoterápia. Növényi szerek a gyógyászatban. JATE Press, Szeged, 2007; Tóth László: Gyógynövények – Drogok – Fitoterápia. I. és II. kötet. Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 2010.

Jól meggondoltad?

A PRC FortMax tabletta kúrájának időtartama legalább 3 hónap, amely 3 flakon. 1 havi adag esetén nem garantálható minden pozitív hatás megjelenése, és emiatt lehet csalódni fogsz a termékben. 

Korlátozott akciónknak köszönhetően 3 termék vásárlása esetén

0 % kedvezményt

adunk a csomag teljes árból. Így biztosan a legjobb áron jutsz kedvenc ízületvédő étrend-kiegészítődhöz. 

Visszahívás

Ingyenes telefonszámunkon munkanapokon 9:00 és 14:00 óra között kereshetsz minket! Ha Neked az kényelmesebb, add meg itt a neved, telefonszámod, és visszahívunk Téged.

06 80 512 212

Az oldal védelmét a reCAPTCHA biztosítja, használatával elfogadod a Google Adatvédelmi irányelveit és Általános szerződési feltételeit.

Várj egy pillanatot!

- 2 000 Ft termékenként

Szeretnénk neked kedveskedni, ezért van számodra még egy ajánlatunk! Használd az alábbi kupont a kosárban, és termékenként további 2 000 Ft kedvezményt kaspz!

BEVEZETO2000